Suflet pentru suflet

536880_482905321750822_1643133464_nAstăzi, total întâmplător, căutând un program de editat audio pe unul dintre dvd-urile pe care făcusem, acum ceva vreme, back-up pentru fişierele mele înaintea unei reinstalări de windows, am găsit un folder pe care-l denumisem, preventiv: „Nu şterge!”. Am ridicat puţin din sprâncene si l-am deschis. Câteva înregistrări şi un fişier word – am zâmbit! Era un strop din ceea ce a fost, pentru mai bine de 5 ani de zile, Suflet pentru Suflet – o emisiune pe care am realizat-o alături de bunul meu prieten Doru. O întâlnire pe calea undelor care ne-a maturizat, ne-a făcut să râdem, să plângem şi prin care am reuşit să împlinim visul unui copil.

Aşa a început totul…

„În această clipă un suflet face primii paşi pe drumul numit viaţă, iar un altul priveşte pentru ultima dată în ochii celor dragi. Chiar acum două guri se unesc într-un sărut pătimaş, plin de iubire, iar în alt colţ al lumii două mâini se ating în semn de despărţire. Cineva răsfoieşte în trecut după amintirile unei prietenii sau iubiri care a încetat să mai existe, iar altcineva se bucură de îmbrăţişarea şi surâsul cuiva atât de drag!

Ne bucurăm, ne întristăm, ne despărţim, plângem şi ne împăcăm. Apoi ne ridicăm şi mergem mai departe! Sunt sentimente pe care fiecare dintre voi le-a trăit şi le va mai trăi încă. Însă de fiecare dintre aceste sentimente se leagă o poveste unică în felul ei, rămasă pentru totdeauna adânc întipărită în sufletul nostru.”

De ce „Suflet pentru suflet”? Pentru că, mai mult ca sigur, am iubit cel puţin odată în viaţă un suflet despre care eram convinşi că este „sufletul pereche”. Pentru că am trecut pe lângă oameni care au trăit o adevărată poveste de dragoste, de viaţă. Pentru că cine altcineva ar putea înţelege toate astea decât un SUFLET care va şti să asculte şi care, la rândul său, va spune şi el cuiva povestea lui.

Lângă noi se află zilnic persoane care îşi exteriorizează neliniştea, nesiguranţa, durerea, zbuciumul, confuzia. Îi recunoaştem cu uşurinţă şi, în măsura în care ei ne dau credit şi ne ascultă, îi putem ajuta. Dar, tot printre noi, discreţi şi nebăgaţi în seamă, sunt şi tineri care-şi poartă rănile sângerânde cu zâmbetul pe buze. Un zâmbet trist, ca un ghips ce acoperă o rană infectată.

Învăţăm. Şi învăţăm tocmai din încercările ce ni se ivesc în cale, adevărate lectii pe care nu le vom uita şi care ne motivează să fim mult mai atenţi şi mai sensibili la suferinţele celor din jurul nostru.

Indiferent că faci parte din categoria „zgomotoşilor” sau din cea a „taciturnilor”, poţi încerca să ne „vorbeşti”. Scrie-ne despre tine, scrie-ne despre problemele pe care le ascunzi în spatele zâmbetului trist.”

Şi ne-au scris mulţi prieteni care ne-au rămas în suflet. Pentru ei, pentru noi, adaug piesa pe care vă saluta, cu drag, „Suflet pentru suflet” – seara, de la ora 20.00.

Lasă un comentariu

Un comentariu

  1. luminita

     /  21 octombrie 2012

    pacat ca nu reinviati totul, a fost frumos ……….InimaDeGheata

    Răspunde

Părerea ta

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

Blogul lui Tavi

Pune punctul pe i

Honey Bi's

Un blog...cu de toate! (fără ceapă)

Colțul Cultural

repaus cu cap

Maria Magdalena Danaila's Blog

altfel decat pe scena

whenmum

mum(ing), searching, walking, living, smiling

Stropi din sufletul meu

Pentru-a dărui suspine mult efort nu-i necesar, însă pentru a face-un bine e nevoie de mult har.

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Tinerii pentru dreptul la viaţă (TDV)

Voluntariatul - cheia spre succes în promovarea unui mod sănătos de viaţă

Radu

http://www.raduc.eu/

%d blogeri au apreciat asta: