Denis are nevoie de OAMENI!

campanii-umanitareDenis este la vârsta la care ar trebui să se preocupe de şcoală, să iasă cu prietenii în oraş, să meargă în tabere şi să se bucure de sărbători, aşa cum este firesc. Pentru el însă, maturizarea s-a petrecut mult prea repede, şi într-un mod dureros.

La 11 ani, Denis îşi pierdea mama după o lungă suferinţă. A îngrijit-o luni la rând cum a ştiut el mai bine, ca un om mare şi responsabil, sperând că va reuşi să o ajute să se facă bine şi să se bucure de afecţiunea şi grija ei. Cancerul s-a dovedit însă de neînvins, şi după luni întregi de chin mama s-a stins chiar în braţele lui Denis. Astfel, cuvinte precum „acasă” sau „familie” s-au şters din mintea şi din sufletul acestui copil, rămas peste noapte al nimănui.

Tatal i-a părăsit, pe el şi pe mama lui, pe vremea când Denis avea doar un an. După moartea mamei a fost încredinţat prin lege bunicii, singura rudă care ar fi trebuit să îl ia în grijă, şi să îl ajute să meargă mai departe.

Bunica sa nu mai vrea sa audă de el. Acest copil merge la şcoală îmbrăcat cu un tricou când afară sunt 3 sau 4 grade, kilometri întregi până la şcoală! Vă daţi seama, ar vrea şi el o haină mai călduroasă, un lucru care să fie al lui, un ban de buzunar ca orice copil. Eu îl ajut, l-am luat la mine şi îl ajut cu tot ce pot, dar din venitul meu de  42 ron pe lună nu am cum să îi ofer nici măcar strictul necesar din ceea ce are el nevoie, la vârsta lui. Am mai vândut câte o vacă, un viţel, ce să fac, trebuie, dar tot nu este de ajuns. îmi spune, neputiincioasă, D-na Lazăr Rodica.

Denis nu vrea să apară la televizor. În sufletul lui de copil maturizat mult prea devreme, ştie că demnitatea nu poate fi cumpărată, şi nu vrea sa ceară milă de la nimeni. Vrea doar să poată merge la un liceu unde să „înveţe meserie”, pentru că ştie că viitorul lui de asta depinde. Visează să poată ieşi în lume fără să îi fie ruşine, şi să mai uite de greutăţi şi de necazuri.

Denis are nevoie de OAMENI! Putem să îi întindem o mână de ajutor, şi să aducem în sufletul lui Denis şi în casa D-nei Lazăr spiritul sărbătorilor de iarnă! Fiecare dintre noi îl putem ajuta! Începem astăzi colectarea de hăinuţe, încălţăminte, pături groase, şi orice altceva îi poate fi de folos unui băiat de vârsta lui.

Poate că Denis nu mai crede demult în Mos Crăciun. Poate că nici speranţa nu-şi mai face cuib în sufletul lui, atât de încercat de viaţă. Ne stă în putere să schimbăm acest lucru! Putem să îi oferim un Crăciun Magic, care să îi şteargă din minte, fie şi pentru o zi, toată suferinţa adunată, şi în care să nu se mai simtă al nimănui!

Pentru relaţii suplimentare, puteţi suna la numerele de telefon:

0741983238 – este numărul D-nei Lazăr Rodica

Lasă un comentariu

Un comentariu

  1. Ana Maria

     /  8 noiembrie 2012

    Nu trebuie sa fii parinte ca sa intelegi ca un copil are nevoie de un camin… FELICITARI pentru initiativa! Eu am luat deja legatura cu cumnata mea, care are un baiat de 18 ani, si mi-a promis ca va cauta niste haine bune pentru Denis.
    Haideti sa punem mana de la mana si sa ajutam acest copil!!!

    Răspunde

Părerea ta

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

Blogul lui Tavi

Pune punctul pe i

Honey Bi's

Un blog...cu de toate! (fără ceapă)

Colțul Cultural

repaus cu cap

Maria Magdalena Danaila's Blog

altfel decat pe scena

whenmum

mum(ing), searching, walking, living, smiling

Stropi din sufletul meu

Pentru-a dărui suspine mult efort nu-i necesar, însă pentru a face-un bine e nevoie de mult har.

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Tinerii pentru dreptul la viaţă (TDV)

Voluntariatul - cheia spre succes în promovarea unui mod sănătos de viaţă

Radu

http://www.raduc.eu/

%d blogeri au apreciat asta: