Despre mine

M-am născut în Galați. Aici am învățat să iubesc oamenii cu suflet frumos care nu obosesc nicicând să fie astfel, să iubesc ideea de bine și să cred că fiecare dintre noi are un cuvânt de spus în acest sens. Cred în familie, în dragoste, respect și decență. Mă inspiră oamenii capabili, cei care fac cinste meseriei pe care au ales-o și se dedică, neobosiți, schimbării în bine. Lumea… mi-am clădit-o eu, din oameni care mi s-au lipit de suflet și alegând să fac ceea ce îmi place. 

Cinstesc oamenii de valoare ai prezentului, dar mai ales ai trecutului, atunci când nu se punea atât accent pe mondenitate și nu era nevoie de nici un artificiu pentru a dovedi ceva. Talentul, harul și decența vorbeau de la sine. Mă consider norocoasă pentru că am copilărit și mi-am trăit adolescența într-o perioadă în care nu ne ajungeau două mâini să ne numărăm artiștii înzestrați, cărțile se vindeau ca pâinea caldă iar copiii umpleau spațiile din fața blocurilor, spărgând liniștea serii cu jocurile și râsetele lor. 

Îmi place foarte mult pianul deși nu am avut niciodată șansa de a învăța sâ cânt, alerg prin ploaie ori de câte ori am ocazia pretinzând că am doar 18 ani, sunt o cinefilă convinsă, îmi plac cărțile care descriu timpuri de mult trecute până la cel mai mic detaliu și visez să fac într-o zi înconjurul lumii (suntem liberi să visăm, nu?!).  

Vă mărturisesc că nu îmi plac dulciurile (adevărul este că nu mănânc o ciocolată pe an). În alegerea numelui acestui blog am fost inspirată de unul dintre filmele ce sunt capăt de listă în preferințele mele:”Forest Gump”. Un film despre viață și despre noi, cei care o respirăm zi de zi, descoperind-o așa cum descoperi gusturile diferite ale bomboanelor. Uneori simți gustul dulce al bucuriei în formă pură, al dragostei ce-ți îmbracă sufletul, al unui colț de lume care te scoate cu totul din cotidian, alteori simți gustul amar al întrebărilor fără răspuns. Pentru că așa e viața. Ca o cutie cu praline.

„Cutia cu praline” s-a născut din dorința de a transmite. Mi-am dorit să transmit, prin poveștile oamenilor deosebiți care mi-au pășit în viață, prin paginile cărților care mi-au îmbogățit mintea și sufletul sau chiar a locurilor care mi-au umplut privirea. 

Vă mulțumesc penrtru că faceți parte din lumea mea!

 

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

DRAGOS G. CALINESCU - de la silabe la artă

DRUMUL UNUI PÂRÂU CĂTRE OCEAN

Blogul lui Tavi

Pune punctul pe i

Honey Bi's

Un blog...cu de toate! (fără ceapă)

Colțul Cultural

Repaus cu cap

Maria Magdalena Danaila's Blog

altfel decat pe scena

whenmum

mum(ing), searching, walking, living, smiling

Stropi din sufletul meu

Pentru-a dărui suspine mult efort nu-i necesar, însă pentru a face-un bine e nevoie de mult har.

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Tinerii pentru dreptul la viaţă (TDV)

Voluntariatul - cheia spre succes în promovarea unui mod sănătos de viaţă

%d blogeri au apreciat asta: